keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Tätä olen minäkin tehnyt


http://helvetistataivaaseen.blogspot.fi/2017/01/auttamalla-saatat-myos-mahdollistaa.html


Kun autat huumeriippuvaista tai mitä tahansa riippuvaista ihmistä rahallisesti, et koskaan voi tietää meneekö raha ruokaan vai johonkin muuhun. Parempi olisi myös lahjakortti ruokakauppaan, kuin vain se seteli.

Oma poikani ilmoitti ennen kuolemaansa, ettei hänelle kannata rahaa antaa, se menee kuitenkin viinaan. Ja loukkaannuinkin tuosta asiasta, vaikka hyvyyttäni ja auttaakseni olin rahaa hänelle lähettänyt. Hänen piti päästä velkakierteestä eroon. Mutta mitä rahoitin, sitä en saa koskaan tietää. En kuitenkaan enää lähettänyt rahaa.

Toki tiesin väärinkäytön mahdollisuuden, mutta sitä ei myöskään halua nähdä, vaikka tietää. Ei halua ajatella vaikka tietää takaraivossa jyskyttävän totuuden.

Poikani sanoi, että on paha ihminen.

Huumeet tekevät ihmisen pahaksi paskiaiseksi, mutta poikani sielun arvoa se ei vähennä silmissäni. En tiedä mitä hän tarkalleen ottaen tarkoitti tuolla pahuudella, mutta ihan kaikki huumeitten väärinkäyttäjät sen tietävät aivan taatusti. Tilaisuus tekee varkaan? Sanan kaikissa muodoissaan.

Minä opin paljon pojastani näin jälkikäteen, lukemalla tuota linkin blogia. Sieltä löytyy sen maailman totuus, joka ei ole mitään glooriaa. Kannattaa se lukea vaikka sattuisi kenen tahansa nilkkaan. Jospa joku ihminen sieltä löytäisi itsensä ja itselleen mahdollisuuden? Tai jonkun vanhempi saisi keinoja edes siihen oikein auttamiseen. Ei näitä todellakaan aina tiedosta selkeästi, että mikä on oikein ja mikä väärin.

Tämä aihe on Tabu, siispä tästä pitää kirjoittaa. Vaikka se sattuu, antaa satuttaa vaan.






Ei kommentteja: