keskiviikko 19. lokakuuta 2016

It Hurts

Tästä on herännyt paljon ajatuksia. Yhdestä törtöstä, joka kuvittelee voivansa tehdä ihan mitä vain, vain siksi että hänellä on rahaa. Vain siksi että hän on niin röyhkeä.

Ja hän puolustelee itseään sanomalla, että sanat ja teot ovat eri asioita.

Mutta, ovatko sanat ja teot niin kaukana toisistaan? Kun sanot, se sattuu. Kun olet törkeä kieleltäsi, se sattuu. Sitä kutsutaan henkiseksi väkivallaksi.

Eikä kohteena suinkaan ole aina nainen, naispuolinen, tyttö. On paljon miehiä, miespuolisia, poikia, joita satutetaan aivan yhtä paljon. Ja se satuttaminen tehdään sanoilla. Joskus se tehdään myös teoilla. Mutta on turha puolustaa omaa törkeyttään ja likaista mieltään väittämällä ettei sanomansa asia olekaan totta? Mitkä sanat sitten ovat totta, jos tämä ei ole totta? Miten sellaiseen ihmiseen voi luottaa, joka yhtenä päivänä sanoo sitä ja toisena sanoo tätä, tekeekö samalla tavoin vähän mitä huvittaa. Tai jos ei itse tee, niin rahallahan saa teetettyä toisilla mitä vain. Onkohan se sitten poissa omalta sydämeltä. En minä mitään tehnyt, ne oli ne toiset.

"Vahvan miehen ei tarvitse lytätä naisia korostaakseen omaa valtaansa ja asemaansa, Obama jyrähti"

Vahvan ihmisen ei myöskään tarvitse lytätä ketään, jos nyt halutaan olla niin kovin sukupuolettomia ja kantaa huolta kaikista.


Mietin, onko olemassa naisia, joita ei joskus olisi sukupuolisesti halveksittu jollain tavalla elämänsä aikana? Koska minä olen sen kokenut esim. silloisen pomoni taholta. Vuosia sitten, kun odotin toista lastani. Juuri häntä, jonka kuoleman vuoksi koko blogin perustin. 


Miten tuo "pomo" puhui toisen miehen kanssa puhelimessa katsoen minua päästä jalkoihin ja takaisin.. sanoen, No ei, on tainnut joku toinen jo päästä asialle... on siinä kunnossa. Ja räkäistä naurua päälle. Miten juuri silloin ei työpaikalla ole ketään. Jos olisi ollut, ei olisi tuollaista törkeyttä kehdannut tehdä. 


Näitä kertomuksia löytyy maailmasta paljon, aivan liian paljon. Ihmisiä, jotka osoittavat "ylemmyytensä" toista kohtaan lyttäämällä heitä henkilökohtaisilla asioilla. Ja vieläpä tekemällä näistä asioista halveksittavia ja nöyryyttäviä. 


Kunnioitus on joillekin ihmisille täysin tuntematon asia. Ja miksi tuo alussa mainittu ihminen ei ole hyökännyt Michelleä vastaan. Hänellä ei ensinnäkään ole kunnioitusta, vaan pelkoa. Ja totuutta vastaan on huono taistella, koska Totuus paljastaa aina itsensä. Totuus vei mieheltä pohjan alta kaikessa karmeudessaan.









1 kommentti:

Jaana H-V kirjoitti...

Osuvan kuvan löysit tähän :)