perjantai 19. elokuuta 2016

Sammakko nimeltään Valdemar

Pari yötä sitten hän tuli uneen mukaan.
Sammakko nimeltään Valdemar. Hän on islantilainen sammakko.
Sen tiedän siksi, että unessa piti sivellä itsensä valkoisella vulkaanisella savella ennen suihkuun menoa.

Jostain syystä Islanti pyörii unissani tiiviisti mukana. Jos en jo ole siellä, niin lähden sinne matkaamaan. En koskaan lentokoneella tai edes laivalla, vaan autolla :) Jotenkin aina pääsen pitempää kiertotietä autolla sinne. Olen jossain kaupungissa, jossa on vanhoja valkoisia taloja. Kyllä ne ovat puutalojakin. Kadut ovat pieniä ja kapeita. Tietyssä kulmassa on aina jokin pieni ruokakauppa. Pienellä aukiolla on kioski.

Kerran olen kiivennyt siellä korkeaan, korkeaan torniin. Siis todella korkeaan majakkaan, jonne ei päässyt portaita, vaan piti turvautua köydellä kiipeämiseen tai katolla taiteiluun. Siellä huipulla oli kahvila.



Voisiko tämä kiinalainen onnea ja menestystä tuova 
sammakko olla Valdemar?

Viime yönä näin jälleen unta Islannista. Tällä kerralla laskin mäkisuksilla mäkeä, ihan hyppyristä koitin laskea. Ja suksien jalkaan laittamiseen menikin aikaa. Kuulin siinä samalla, että kohta Islannin mäkihyppykausi alkaa olla ohi, sillä seuraavaksi tuleekin tulvakausi.

Näin siellä kaupungilla myös tuttujani, joita vain ohimennen moikkasin, koska minähän olin jo tottunut matkustamaan Islantiin itsekseni. Ei ollut matkaseuraa. Olihan tämä jo ties kuinka mones matka tähän satujen maahan. Tunsin kaupungin keskustan kuin omat taskuni. Se sama pieni ruokakauppa valkoisessa talossa. Jonkinlainen pieni keskustori, jossa info-keskus, kuin pieni puhelinkioski.



Hänkin voi olla Valdemar


Mutta nyt pitää mennä nukkumaan. Aamulla tavallista aikaisempi herätys. Saamme hiukan remonttitarpeita taloamme varten. Ja se ilahduttaa kovasti. Ylimääräistä rahaa ei juurikaan ole, enkä ole halukas myöskään myymään omaisuuttamme, vanhoja löytämiämme esineitä. Haluan kunnioittaa talomme menneisyyttä säilyttämällä osan historiaa.

Ja hoen kuin rukousta: Kaikki järjestyy parhain päin. 
Ja niin on tapahtunutkin, vaikka välillä meinaa tulla epäusko, mutta samalla sekunnilla vaihdan sen luottamuksen tunteeseen. Sillä ei täällä kukaan yksin tallo. On tärkeää omata hitunen uskoa kaiken hyvyyteen ja tarkoitukseen. Sillä lailla elämästä tulee helpompaa.

Hyvää Yötä <3


Ei kommentteja: